Γιατί η Ασφάλεια Θαλλασίων Σκαφών είναι υποχρεωτική για κάλυψη Αστικής Ευθύνης;

 

Η κατοχή ενός σκάφους αποτελεί σίγουρα ένα από τα ακριβότερα αποκτήματά σας. Η υψηλή οικονομική του αξία όμως το καθιστά επιρρεπές σε κλοπή και εμπρηστικές ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα κινδυνεύει από διάφορους εξωγενείς παράγοντες όπως φυσικές καταστροφές (πυρκαγιά), εκρήξεις. Ταυτόχρονα, μπορεί εύκολα να εμπλακεί σε προβλήματα λόγω πρόσκρουσης κ.ο.κ.

Κατά συνέπεια, οι ασφάλειες σκαφών απομακρύνουν από το άγχος της προστασίας τους και εξασφαλίζουν κάλυψη σε περίπτωση καταστροφής ή πρόκλησης ζημιάς.

Ο Ασφαλιστικός κλάδος σκαφών παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια για δύο κυρίως λόγους.

Πρώτον με την θέσπιση νομοθεσίας το 1999 για την υποχρεωτικότητα κάλυψης της Αστικής Ευθύνης στα σκάφη αναψυχής και δεύτερον μέσω της συνειδητοποίησης από τους ιδιοκτήτες του σκάφους της αναγκαιότητα κάλυψης της περιουσίας τους από παντός είδους θαλάσσιους κινδύνους.


Προσφέρονται βασικά πακέτα κάλυψης σκαφών αναψυχής όπως παρακάτω:

 

Ασφάλειες Σκαφών με αστική ευθύνη & ίδιες ζημιές

  • Βασική κάλυψη

Καλύπτει την εκ του νόμου Αστική Ευθύνη που απορρέει από την κυκλοφορία και χρήση των σκαφών αναψυχής. Η τιμολόγησή μας στηρίζεται στον τύπο του σκάφους και σε λοιπούς παραμέτρους όπως ιπποδύναμη, μήκος κτλ.

  • Κάλυψη σκάφους

Καλύπτει πέραν την Αστικής Ευθύνης και ίδιες ζημιές των σκαφών αναψυχής, με συμβόλαια είναι τύπου ALL RISKS το οποιο ενδεικτικά καλύπτει ζημιές από καιρικά φαινόμενα, κλοπή, φωτιά, βύθιση, ημιβύθιση, κακόβουλες πράξεις, πειρατεία, σώστρα & ρυμούλκηση κτλ.

Επιπρόσθετα υπάρχει δυνατότητα επιλογής πρόσθετων καλύψεων όπως μηχανικές βλάβες, ζημιές σε άξονα προπέλα, ζημιές σε προσωπικά αντικείμενα κτλ.

Η τιμολόγηση των κάλυψεων γίνεται για κάθε σκάφος ξεχωριστά αφού εξετάζονται όλοι οι παράμετροι με λεπτομέρεια (π.χ τύπος σκάφους, ηλικία, μέγεθος, χρήση κτλ

 

Πού θα βρείτε τις κατάλληλες ασφάλειες σκαφών;

Μέσω της εταιρίας μας μπορείτε να πάρετε εναλλακτικές προσφορές που θα σας βοηθήσουν να καταλήξετε στην πλέον ανταποδοτική λύση για την σωστή ασφάλεια του σκάφους σας όποιος & αν είναι ο τύπος αυτού (βάρκα, φουσκωτό, ιστιοπλοϊκό, cruisers, mega yachts κτλ. ή & στόλοι αυτών).

ABROZI LTD

Ασφαλιστική Πρακτόρευση

  • Λεωφ. Βεϊκου 20 & Αθ. Διάκου 2,
  • 11147, Γαλάτσι Αττικής
  • 210-2914385, 210-2136265 
  • ioanniszikakis@gmail.com

 

 Ακολουθήστε μας: